Nyhedsbrev december 2017

Jule-nyhedsbrev fra kredsstyrelsen, december 2017                                      
Kære medlemmer
Julen sig nærmer og i den anledning får I her årets sidste nyhedsbrev.

 

Læringsmålstyret undervisning og læringsplatforme – et arrangement
Vi har sendt en invitation ud til skolerne om et fyraftensarrangement med lærer og vejleder Mette Frederiksen. Oplægget hedder ”Formålsstyret undervisning”, som Mette ved rigtig meget om. Da Mette er almindelig lærer og har undervisning, er det Alsie Express, som styrer tidspunktet for arrangementet. Mette skal kunne komme ud og hjem samme dag. Arrangementet finder derfor sted fra 16.30-18.00. Lederne, forvaltning, politikere og skolebestyrelser er også inviterede. Flere skoler har meldt tilbage, at de bakker op om arrangementet ved at give tid til det. Det er vi naturligvis rigtig glade for og ser frem til et spændende og inspirerende oplæg, som forhåbentligt kan give anledning til gode drøftelser efterfølgende.
Der er tilmeldingsfrist 15. januar til TR eller på mail til 091@dlf.org.
Vi vil efterfølgende annoncere, hvor arrangementet finder sted, da det helt afhænger af deltagerantallet, men det ser ud til, at vi bliver mange J

OK18
Som mange af jer ved, har de faglige organisationer indgået en musketér-ed med hinanden. Den går ud på, at ingen gør noget, før der er reelle forhandlinger i gang på underviserområdet. Dette er meldt ud i et brev i oktober og alvoren blev understreget af, at forhandlingsfællesskaberne i sidste uge meddelte, at de sætter forhandlingerne på stand by, indtil der kommer et signal om, at der reelt forhandles med lærerne. 

Kredsstyrelsen følger situationen tæt og først i det nye år vil I modtage endnu et nyhedsbrev, som vil fokusere på OK18.

Alle interesserede medlemmer af de sydjyske lærerkredse er inviteret til møde på Folkehjem i Aabenraa tirsdag d. 23. januar kl. 19.00 med Anders Bondo Christensen, hvor han vil orientere om OK-forhandlingerne. Tilmelding direkte til kredskontoret på mail: 091@dlf.org senest d. 11. januar.

 

Kommunalvalg 2017
Kommunalvalget er overstået og vi har fået et nyt byråd. Der er mange nye medlemmer. Det ses også i Børn- og Uddannelsesudvalget, hvor der kun er én genganger fra sidste periode. Det er sin sag at skulle sætte sig i stolen 1. januar og træffe beslutninger, der omhandler skoleområdet, hvis man ikke har direkte indblik i skolens hverdag. Derfor inviteres det nye udvalg til et fyraftensmøde her på kredsen i starten af deres byrådsperiode, hvor vi vil lave et skoleoplæg for dem. Vi har også inviteret direktør og skolechef til at være med, da det, vi siger til udvalget, ikke er nogen hemmelighed.

Kredsens paneldebat med politikerne endte med at blive godt besøgt og der kom mange gode input fra medlemmerne, som gav politikerne noget at tænke over. Det gjorde indtryk at høre om de udfordringer, som lærerne står med, bl.a. på inklusionsområdet. Stor tak til jer, som deltog og var med til at bidrage til en god debat.

Valggeneralforsamling i Kreds 91
Den 14. marts 2018 er der valggeneralforsamling på Humlehøjskolen. Hele kredsstyrelsen er på valg. Hvis I sidder og tænker: ”Det kunne godt være noget for mig at prøve kræfter med fagpolitisk arbejde”, så send os en mail og aftal et møde. Så kan vi fortælle mere om, hvad arbejdet i en fagpolitisk organisation indeholder. 

Der vil forud for generalforsamlingen blive udsendt et generalforsamlingsblad med den skriftlige beretning og en kandidatliste. Det udkommer omkring vinterferien, så er man interesseret i at stille op og vil man gerne have en præsentation med i generalforsamlingsbladet, så skal det ske senest i starten af februar.

Kredskontoret i juleferien
Kredskontoret er lukket fra den 21.12.17 – 2.1.18, begge dage inklusive. Opstår der en situation, hvor det er nødvendigt at kontakte os i ferien, kan man sende en mail til 091@dlf.org, så ringer vi tilbage hurtigst muligt.

Vi håber, at I får en fantastisk juleferie sammen med dem, I holder af. Vi ses igen i 2018.

 

På vegne af kredsstyrelsen i Sønderborg Lærerkreds
Annette van Buren
Kredsformand

 

Emner

Målgruppe