Læserbrev: Er det virkelig folkeskolen, byrådet vil prioritere mindst?

Vi kan ikke fyre 6% af samtlige lærere i Sønderborg Kommune og kaste alle børn og unges skolegang i folkeskolen under bussen på den måde, som der nu er lagt op til.

Nanna Stryhn-Johnsen, formand for Sønderborg Lærerkreds 

På torsdag skal Børne- og Uddannelsesudvalget tage stilling til, hvorvidt alle eller dele af de 24 spareforslag på Børne- og Uddannelsesområdet skal gennemføres, så der kan findes 40 mio. kr. til det specialiserede socialområde.

Jeg har ved flere lejligheder tilkendegivet min store forståelse for den situation, Sønderborg Kommune er i, men når nu Christiansborg har tvunget kommunen ud i denne vanskelige øvelse, som påvirker samtlige byrådspolitikere i meget høj grad, er det under al kritik, at spareforslagene så massivt går efter børn og unges skolegang i folkeskolen i Sønderborg Kommune.  

Jeg er klar over, at det alle steder inden for Børne- og Uddannelsesområdet vil gøre ondt at reducere budgettet, men det er helt uacceptabelt, at der ikke sendes langt flere forslag i høring inden for udvalgets ramme.

Forslagene kigger ikke bredt ind i organisationen. De går efter Børne- og Uddannelsesudvalgets lovbestemte skal-opgaver, og eleverne i folkeskolen er dem, der skal betale den absolut højeste pris. Folkeskolerne alene kan se frem til at afgive op mod 29 mio. kr. – det svarer til en budgetreduktion på minimum 7,25%. Det er i øvrigt pakket så godt ind i høringsmaterialet – særligt det faktum, at det betyder afskedigelse af 35-45 lærere i Sønderborg Kommune – at man kommer helt i tvivl om, hvorvidt det er en tilsigtet konsekvens. Det håber jeg så sandelig ikke.

Sparekataloget bør trækkes tilbage, og forvaltningen og politikerne i gang med at udvide sparekataloget, så politikerne kan få en reel drøftelse af, hvad der er vigtigst for dem og deres parti at prioritere inden for Børne- og Uddannelsesudvalgets 1,2 mia. kr. store ramme. Jeg vil i hvert fald gerne vide, om folkeskolen virkelig er det, politikerne vil prioritere mindst.  

Emner

Målgruppe